Trumpa za snove

Pratim lagano i neopterećeno iz svog podruma, u svom malom selu svjetska događanja. Ne pridajem im veliku pozornost, više se trudim posložiti svoj mali svijet prije nego što krenem u globalno osvajanje 🙂 .

Svi pričaju o Trumpu, meni se ne da. Moj fokus je okrenut ka Melanii Trump. Nije jak fokus jer o ženi gotovo da ništa ne znam, a i to što znam nije relevantno za moj život.

Osim što me dotakla danas. Zapravo, razmišljam o najnevjerojatnijim scenarijima koje život piše. Odrastaš u nekoj maloj državi, možda živiš i u nekom malom selu poput mog. Ideš u školu, zaljubljuješ se, odljubljueš, ostavljaš i bivaš ostavljena. Ono, sve regularno. Zamisli da ti netko dođe kad imaš 15 i kaže ti- ti ćeš biti prva dama i živjet ćeš u Bijeloj kući. Što bih ti rekla sa svojih 15 godina? Vjerojatno se nasmijala i rekla kako da ne…Ajde baš da vidim kako će se to čudo odviti. Ne znam ništa o njenoj osobnoj ambicioznosti, slutim da je ambiciozna pa nekim općim točkama kretanja i odlukama koje je donijela u životu. To su sve neke moje daleke pretpostavke. Ali taj scenarij! Taj scenarij!!!

To je mjesto gdje ja skidam kapu i radim duboki naklon. Mjesto na kojem je sve moguće za svakog od nas. Na koliko smo snova odmahnuli rukom i proglasli ih nemogućim umjesto da smo rekli- baš me zanima kako će se to odviti. Razmišljam iz svog malog kuta dok sušim planove koji su pali u vodu. Dugo vremena, a ponajviše zadnje dvije godine radim na tome da pustim lažnu kontrolu koja me samo zaustavlja. Da pustim strepnje i korake i scenarij kako se nešto treba odviti. Jer ovako sulud scenarij ne bih mogla smisliti ni u tri po noći sa popriličnom količinom alkohola u sebi. Netko očigledno to majstorski zapliće i raspliće. Ja se pak saplićem po svojim uvjetovanostima i nježno ih se nastojim osloboditi. Tamo gdje sam se pustila, sve se razvilo na najbolji mogući način po mene, tamo gdje sam silno željela imati kontrolu i popratiti svaki korak, tamo gdje sam brinula da koji korak nisam preskočila, tamo se sve zapetljalo do neslućenih razmjera.

Pa sad, kao što rekoh, nježno sušim svoje planove na vjetru (one koji su pali u vodu) i mislim si- ajde baš da vidim kako će se ovo odviti. Puštam želju da se širi, ne brojim joj korake, puštam joj da diše. Uspjevam neke dane, neke baš i ne 🙂 . Ali i to je dio scenarija 🙂 .

You may also like

Prijavite se na Newsletter

Prijavite se na mailing listu, primajte kupone za popust, obavijesti o novim radovima u shopu i nadolazećim radionicama.
Ime
Email adresa