Andreja Hotko Pavić

Majka sam četvero djece, žena, prijateljica, kiparica, tražiteljica vremena…
Živim stvarajući, stvaram živeći…

Diplomirala sam u klasi Mire Vuce. Dvije moje skulpture postavljene u javnom prostoru (ispred Aquariusa na Jarunu u Zagrebu ), nekoliko skulptura u Senovu (Slovenija). Nemam velik broj izložaba, ali imam velik broj radova. Nekoliko samostalnih (Zagreb, Ljubljana) i nekoliko skupnih – Hrvatska, Slovenija.

Crtam, kiparim, slikam, šivam, kuham i dosta se smijem. Premalo plešem, pjevam samo po kući. Drvo, papir, tkanina i žica su moji osnovni materijali. Slikam na drvu, pletem žicu, šivam papir…igram se…kombiniram… Obožavam prirodne materijale i jednostavne stvari.

Najbolji prikaz stvaranja, a i jedan od najdražih projekata je moj vlastiti dom. Naš dom. Konstantno djelo u nastajanju. Kako se mijenjaju dani, tako i naš dom mijenja oblik. U njemu se stari komadi namještaja transformiraju u nove priče, zaboravljeni komadi pronađeni u dvorištu prerastaju u male skulpture. Ponekad je dovoljno samo s nekoliko poteza naglasiti ono što nađeni predmeti već jesu. Ponekad zahtijevaju temeljitu transformaciju.

Najidealnije kombinacije nastaju u suradnji sa suprugom. *Žena koja sve može, muškarac koji sve zna*, opisala nas je jednom prijateljica. Ta divna suradnja fizički je najvidljivija kad skupa radimo. Ja zamislim, on sjajno konstruira ono što sam zamislila pa se prepustim finim završnim radovima – gletanje, farbanje, brušenje…

Godinama pomažem ljudima da prostor u kom žive vide drugim očima, da u njega unesu što više osobnosti, da na njega gledaju kao na mjesto gdje skupljaju snagu i uživaju. Kao što ja uživam u svom domu.

Prijavite se na Newsletter

Prijavite se na mailing listu, primajte kupone za popust, obavijesti o novim radovima u shopu i nadolazećim radionicama.
Ime
Email adresa