Motivacija

Ili nedostatak iste. Okruženi smo tom riječju. Često nam govore da nam nedostaje ili da smo ju negdje izgubili. Često to mi govorimo. Sve je tu malo zamagljeno. Toliko tog želimo u životu, a tako nam se teško pokrenuti.

Zato svakodnevno gledamo stotine motivacijskih rečenica, ne bi li osjetili zov koje. Osjetili da na neku krv brže kola. Može biti pozitivna ili negativna motivacija. Osobno glasam za pozitivnu, al nekad ne ide bez negativne. Na kraju mi je jedino bitno da li sam se pokrenula ili nisam.

Prije nekoliko mjeseci u svoj sam život unijela velike promjene. Dobila sam motivaciju s pozitivne i s negativne strane. Pozitivna motivacija mi je bila prijateljica koja je u godini dana smršavila 60 kg (moj duboki naklon). Negativna motivacija je došla sa fotografijom mene na rođendanu moje kćeri. U svakom slučaju, preloman trenutak.

Odlučila sam promijeniti režim prehrane i krenuti s vježbanjem. Ovo prvo mi nije bilo strano, bezbroj puta sam to prošla, ovo drugo je bilo- drugo :).
Oduvijek sam se opirala vježbanju i tvrdila da me tata nije napravio u gimnastičkoj dvorani. Pa ipak, krenula sam, dan po dan. Rezultati su postali vidljivi, na jednom i na drugom polju. U prvom trenu, naravno da nije išlo onom brzinom koju sam očekivala, ali išlo je.

Danas, sa šest mjeseci odmaka drugačije gledam na to u odnosu na trenutak kad sam se upustila u izazov. Danas sam nevjerojatno ponosna na svoj uspjeh, na pomake koji su mi se dogodili u svim sferama života, kad sam prigrlila činjenicu da je to nešto na što ja imam utjecaja i nikako nije izvan moje moći. Naprotiv, sva moć je u meni.

Po putu sam imala prijateljice koje su me bodrile kad sam zastajkivala i sumnjala. Imala sam svoju malu grupu.
Sve u svemu, skinula sam nekih petnaestak kila, moje tijelo je gipkije i moćnije svakog dana. Ponovo rastemo skupa, otkrivamo što možemo, mičemo se svakog dana. Sad kile više nisu motivacija.

Motivacija je lakoća koja je došla sa skidanjem zaštitnog sloja. Skinula sam dio nakupljene boli, širom sam otvorila vrata emocijama koje su se skrivale ispod svih tih naslaga. Tu je najveći dar koji sam dobila. Svakim danom sve više svoja, sposobnija, moćnija.

Konačno sam shvatila (nakon godina razgovora i razmišljanja) što znači voljeti sebe.
Voljeti sebe znači postupati prema sebi, razgovarati sa sobom kao s bilo kim kog volimo. Biti utješan kad treba, biti nježan, biti si podrška. Podržavati svoje snove, kao što podržavamo tuđe.

Moram priznati da sam fotku stavljala s izrazitom nelagodom. Lako mi je sad kad stanem u kćerkine traperice i kad imam neke mjere koje sam imala u srednjoj školi…

Možda baš ja mogu biti vaša pozitivna motivacija. 🙂 Tu sam ako se osjećate sami ili nedovoljno motivirani. Tko zna kakvi nas još izazovi čekaju! Priglimo ih i rastimo zajedno.

You may also like

Prijavite se na Newsletter

Prijavite se na mailing listu, primajte kupone za popust, obavijesti o novim radovima u shopu i nadolazećim radionicama.
Ime
Email adresa