Uspješnost/From black to pinkNekad me dnevni život onako, malo pregazi. Svakodnevni, uobičajeni problemi, dnevne obveze, bavljenje rutinom. To mi je Ahilova peta. Rutina. Kad dobro ne pazim zaskoči me i sredi me. Brzo. Srećom, uz Ahilovu petu dobila sam i moćan oklop, baš kao Ahilej.
Svjesna sam te pete, uglavom. Pazim da je zaštitim, ali svakih toliko…

Živim, imam djecu, rutina je neminovna. Međutim, ubija veselje. Barem meni, a sigurna sam da nisam jedinstvena u tom. Kad shvatim da raspoložene i šarenilo pada, kreće potraga. Za nečim drugačijim, nečim što će maknuti sivu koprenu. Nekad je to fotografiranje, nekad je to učenje nečeg novog, čitanje knjige, puštanje glazbe koju volim, a dugo nisam čula, kuhanja drugačije hrane (u tim trenucima preferiram ljuto). Tražim osjećaj mene ispod svega. Tko sam kad ne moram…

Nekad je lakše, nekad je teže, ali rijetko traje duže od dva-tri dana, vjerujem da je to sasvim ok.

Najgore mi je kad me zbog neusklađenog ritma preplavi osjećaj da nisam uspješna. Samo zato jer nisam uspjela uloviti ritam dana. Problem s tim osjećajem je da plavi po svim poljima mene. To već zahtjeva brzu intervenciju 🙂.
Recept koji sam negdje davno pročitala, ali tek odnedavno primjenjujem.
Pogledam unatrag i pobrojim sve ono što sam uspješno napravila. Bilo da je to bilo jučer, prije pet dana ili par mjeseci ili godina unatrag. To na osjećaj neuspješnosti djeluje kao voda na vatru.
Iz tog kruga izlazite kao pobjednik, s odličnim osjećajem, do neke nove runde. Samo što sad imate alat.

You may also like

Prijavite se na Newsletter

Prijavite se na mailing listu, primajte kupone za popust, obavijesti o novim radovima u shopu i nadolazećim radionicama.
Ime
Email adresa