ZA i PROTIV

Ovo je tekst o vjeri- ponovo. Dok nam ne sjedne.

Društvo je skupina pojedinaca sa različitim mišljenima o različitim stvarima ili pak sličnim mišljenjem o sličnim stvarima. U svakom slučaju, različitost postoji. Tu različitost često vidimo kao podjelu, pa se stvaraju grupe ljudi koji slično (ali ne i isto) misle. Podjela se nastavlja, postajemo mi i oni. Pa ću ja sad malo o nama i njima 😉 .

Svako misao u sebi posjeduje kontrast, protutežu. Svako uvjerenje ima svoje kontra- uvjerenje. Zbog toga govorim o nama i njima, iako nisam sklona tim podjelama jer stvaraju zbrku i nered. Istovremeno sam svjesna da je taj kontrast itekako potreban da bi lakše promotrili sebe u nekim situacijama i da bi lakše odredili svoje potrebe. U ovom trenu polarizacija je jaka, vrijeme je da ju iskoristimo dok je jasno vidljiva.
Ima dana kad totalno potonem i mislim si kako je sve ovo moguće? Kako se to dogodilo? Kako je moguće da stalno raspravljamo o ’45., ’91. o svemu osim o ovom trenu? To su dani kad sam naivna, diskonektirana i vidim samo loše.

To su MOJE nepripremljene misli, to su misli koje sam NAUČILA misliti. One me povuku.

Onda se javi onaj drugi tren, druge misli koje sam NAUČILA MISLITI. I vidim kako je sve to samo jedan dobar spin koji se lako vrti jer ima podlogu u većini ljudi, u njihovoj vibraciji i lako je dignut tu vibraciju na površinu. Bolje je za neke da se vrte stara pitanja, nego da se potegnu nova, zar ne? 🙂

Za dane kak se pitate zašto se ovo događa i kako je moguće da sve to skupa prolazi odgovor je- zato jer vi imate negativno mišljenje. Vi ste protiv tog. Ne stavljate utege svojih uvjerenja na svoju stranu vage, nego se trudite micati utege s druge strane vage, dok vas nebrojena masa ometa u tom.
Dokle god vi jasno ne kažete, čak i ne morate reći, nego jasno misliti ja sam ZA to i to, do tad nema utega na vašoj strani.
Svi prosvjedi koji se zalažu ZA nešto ili nekog imaju šansu, dok oni PROTIV nečeg ili nekog imaju puno manje šanse.

Zašto je to tako ima isto jedno logičan i jednostavan odgovor. ZA nešto ima jaku vibraciju i jasnu ideju budućeg smjera, dok PROTIV ima samo jaku vibraciju i održava status quo.

To se vidi po najnovijem prosvjedu ZA reformu školstva. Tamo gdje je vibracija snažna, tamo gdje postoji ideja smjera, tamo se lako ide.
Prije nego što osudite one koje misle drugačije, one s kojima se na slažete u svjetonazoru, zahvalite im u sebi i kažite- ja isto imam pravo na svjetonazor, ja želim da se moje mišljenje čuje, ja dobro radim svoj posao, ja sam vrijedan član društva kao i ti. Razmislite o tom dok gledate i slušate govornike koji su različiti od vašeg životnog uvjerenja i uočit ćete da oni VJERUJU u ono što govore (bez obzira što je u podlozi njihove vjere, bilo da je riječ o želji za moći, o osobnim interesima ili bilo čemu sličnom), ovi VJERUJU u sebe i svoja uvjerenja.

Osnažite se. Volite ono što radite, budite dobri u tom, recite jasno DA, recite da vjerujete da su promjene moguće, još bitnije- VJERUJTE da su promjene moguće. Recite DA slobodnom društvu, recite DA mogućnostima razvoja društva, recite DA sretnom životu u ovoj državi, recite DA novim ljudim, recite DA stručnjacima…
VJERUJTE da su oni tu među nama i da će ih vaša misao zazvati, da će izaći iz svojih radnih soba i reći- DA- ja znam kako se to može rješiti!

Pojedinac ima MOĆ. Svatko od nas ima moć. Kad to zaboravite, sjetite se one dobre stare- ako mislite da ste previše mali da biste promijenili nešto, niste proveli noć s komarcem 😉 .

You may also like

Prijavite se na Newsletter

Prijavite se na mailing listu, primajte kupone za popust, obavijesti o novim radovima u shopu i nadolazećim radionicama.
Ime
Email adresa